Snelle service - veilig betalen - unieke cadeautjes

Milieu

De Beeldvink probeert het milieu zo min mogelijk te belasten. Om dit te bereiken hebben we tot nu toe een paar belangrijke acties ondernomen:

Al onze producten worden in Nederland ontworpen en geproduceerd, om zo te zorgen voor een zo milieuvriendelijk mogelijk proces en goede arbeidsomstandigheden.

-

VERPAKKEN
In plaats van cadeaupapier verpakken we onze producten zoveel mogelijk in gerecyclede materialen, zoals posters die niet meer verkoopbaar zijn door een kreukel of die op het verkeerde papier zijn gedrukt. Ook proberen we om zoveel mogelijk verpakkingsmateriaal te hergebruiken.

-

VERZENDEN
Doordat we de producten op één centrale plek op voorraad houden, kunnen we alles in één keer versturen. Zo houden we de lijnen kort en maken we het transport zo duurzaam mogelijk, minder transport is minder CO2 uitstoot. Bestellingen kunnen ook bij De Beeldvink worden opgehaald, dus zit je in de  buurt, dan kan je ook op de fiets naar De Beeldvink.

-

PRINTS en POSTERS
Voor ons drukwerk, zoals posters en prints, gebruiken we alleen papier zonder PVC en chloorhoudende middelen. Bovendien zijn al onze papierwaren 100% recyclebaar. Onze nieuwste poster, de extra grote verjaardagsposter, is gedrukt op 100% gerecycled papier.

-

PRINTS OP HOUT
Voor ons drukwerk op hout gebruiken we houten platen die gemaakt zijn van resthout uit de houtindustrie en van *dunningshout uit Europa. Het hout komt uit productiebossen die weer opnieuw aangeplant worden.

*Dunningshout is afkomstig van houtkap die bedoeld is om bomen in de directe omgeving ruimte, licht en lucht te gunnen om beter te kunnen groeien.

-

T-SHIRTS
De x-ray T-shirts zijn gemaakt van 100% biologisch katoen van het merk Stanley en Stella. Stanley/Stella is het meest duurzame textiellabel wereldwijd en deze tees zijn volledig GOTS (Global Organic Textile Standard) gecertificeerd. Van biologisch katoen tot uiteindelijk product. Stijntje Jaspers was mijn grote hulp bij het uitzoeken van een zo duurzaam mogelijk product en is medefinancier van deze milieuvriendelijke T-shirts.

Biologisch katoen wordt verbouwd zonder het gebruik van chemische meststoffen, pesticiden en insecticiden. Dit katoen is 100% vrij van pesticiden. Pesticiden vervuilen bodem en water, brengen schade aan gemeenschappen en doden dieren. Het creëren van biologisch katoenen garen, vermindert de CO2-uitstoot met 60% in vergelijking met conventioneel katoen. Het is beter voor de mensen die ermee werken en voor je eigen huid.

TASSEN
Duurzaam, mooi én handig. Dat zijn onze tassen van 100% katoen met een milieuvriendelijk gezeefdrukte print. De katoenen draagtassen zijn in beperkte oplage milieuvriendelijk gezeefdrukt, vrij van azokleurstoffen en ethisch geproduceerd. 

GOTS-gercetificeerd Drukwerk
Wij werken met een textieldrukkerij in Nederland gecertificeerd met een keurmerk voor het drukken van biologisch katoen, waardoor deze na het bedrukken nog steeds gecertificeerd blijft. Daarnaast geeft het een prachtig resultaat met een zeer hoge wasechtheid. Geen glimmende plak rubberige inkt, maar een mooie matte inkt met zachte grip welke net zo lang meegaat als het kledingstuk zelf.

Wat is GOTS-gecrtificeerd drukwerk?
Een biologisch katoenen T-shirt kun je - als deze uiteindelijk af is - niet onderscheiden van een T-shirt van conventioneel katoen. Daarom is het van belang dat het productieproces gecontroleerd wordt. De Global Organis Textile Standard, werkt als een ketting die niet onderbroken mag worden; De katoenboer is GOTS gecertificeerd, de ververij is GOTS gecertificeerd, het naaiatelier is GOTS gecretificeerd, enzovoorts. Zodra de ketting onderbroken wordt, vervalt het keurmerk direct en kan het niet meer hersteld worden. Zo ook als het artikel gedrukt wordt door een zeefdrukkerij die niet gecertificeerd is, omdat er dan inkten en ingrediënten worden gebruikt die niet toegestaan zijn op biologisch textiel. Daarmee wordt een prachtig en verantwoord product bij de allerlaatste handeling dus mooi verpest.

-

STATIONERY
Onze handgemaakte Chinese (tijdelijk uitverkocht) en Indiase enveloppen worden helemaal van gerecyclede materialen gemaakt.