Lady Lemonade, Trend Alert: Verhalen poster

Hoe leuk is deze verhalenposter? Samen met je kindje of alleen kunnen de jongens en de meisjes aan de hand van de afbeeldingen op de poster een grappig of gek verhalen maken. Kies om beurten een afbeelding en maak elkaars verhaal verder af. Met deze poster kunnen kinderen helemaal los met hun eigen fantasie.
Link naar blog: Lady Lemonade

 

Ouders van nu: Zebravink schilderij

Het zebravink schilderijtje in de Ouders van nu.

Link naar foto: Zebravink

 
 
 
 

De PZC: Koppel Datingspel

Daten met een spel op tafel. Eerste dates kunnen ongemakkelijk zijn, Petra en Jacqueline hopen daar met hun relatiespel Koppel verandering in te kunnen brengen.

Link naar artikel: De PZC
 

 

Volkrant Magazine: Koppel Datingspel

Met dit Koppel Datingspel kom je snel veel te weten over je nieuwe date. Wij geven er vijf weg. #liefde #hartjes

Link naar: Volkskrant Magazine
 
 

 

Het Parool: Koppel Datingspel

Met Relatiespel Koppel is het heerlijk bluffen tijdens je afspraakje.

Link naar artikel: Het Parool
 
 
 

Desirable Designs: Couch Potato

Relax, take it easy. After a long day of hard work there is nothing better than taking a nap on the couch.
With this pillow you will enjoy a wonderful afternoon power nap to the fullest while simultaneously honouring your inner couch potato.

Link naar artikel (pag.8): Discover Benelux Magazine: desirable designs
 

Desirable Designs: The Baking Bag

In this bag you will find all the ingredients you need to make a dream cake. Give it to someone with extremely good baking skills and, who knows, you might enjoy a little bit of the present too.

Link naar artikel (pag.9): Discover Benelux Magazine: desirable designs
 
 
 

Flow magazine: de Beeldvink

Grafisch ontwerper Jacqueline Elich begon haar shop de Beeldvink omdat ze zo eindeloos mooie producten van begin tot eind helemaal zelf kan bedenken en maken.
 

Link naar blog: Flow Magazine: Things we do/see
 
 
 
 

Blikvanger

Grafisch ontwerper Jacqueline Elich laat zich inspireren door buitenlandse verpakkingsontwerpen. Met haar serie “Vis aan de muur” heb je meteen dat vleugjes Méditerranée in huis.

Link naar artikel: Margriet
 

Het Brei Maatje

Vorige week werd me ook dit idee aangereikt – een poster met allerlei wetenswaardigheden (maten, termen, omrekentabellen) over breien: het Breimaatje! Je kunt deze poster vinden/bestellen op de (hele leuke) website www.debeeldvink.nl.

Link naar blog: Blij dat ik brei
 
 
 

101 Kerstkaarten Countdown

Vandaag een kleurrijke serie kerstkaarten, ontworpen door De Beeldvink, Bl-ij, Heedopter en Studio Formo. Ben je nog op zoek naar unieke exemplaren? Laat je dan hier inspireren!
De vrolijke kerstansichtkaarten van De Beeldvink maken ons blij! Je kunt de kaarten per set van vijf bestellen vanaf Jacqueline Elich haar nieuwe website.

Link naar blog: 101woonideeen
 

Van Potvis tot zeesla

De A is van Aap, de B is van Beer en de C is van……… ? Voor je het weet ratelt je kleine in één adem het hele alfabet op. ABC posters kunnen je kindje hierbij een handje helpen. Deze vaak vrolijke en grappige geïllustreerde posters zijn sowieso al een lust voor het oog in de kinderkamer. En je steekt stiekem zonder dat je spruit het weet de muur in een educatief jasje. Zo sla je meteen twee vliegen in één klap. Wij hebben onze favorieten ABC posters voor je op een rijtje gezet.

Link naar blog: Lady Lemonade
 

Siberisch reisverhaal voelbaar gemaakt

In het museum voor Volkenkunde in Moskou zagen ze bewoners van Siberië en het Verre Oosten van Rusland: mensen gehuld in kleding van vissenhuiden. Sommige schenen zelfs nog berenfeesten te houden. Grafisch ontwerpster Jacqueline Elich en fotografe Petra Spiljard kochten een ticket en vertrokken. Het resultaat van hun avontuur legden ze vast in een boek dat voor het lezen even in het vriesvak moet liggen.

Link naar artikel: Items

 

Zoektocht naar onvindbare beer

Het was koud en het werd steeds kouder. Najaar in Siberië. De wegen – voor zover ze bestonden – zijn onbegaanbaar door de sneeuw, de rivieren zijn nog niet hard genoeg bevroren om als wegen te dienen. In de stad Ochotsk lopen mensen met enorme bevroren vissen onder de arm; nog verder de kou in, in Yakoetsk gaat de slager zijn karkassen met een boomzaag te lijf. Een helikopter brengt Jacqueline Elich (grafisch ontwerpster) en Petra Spiljard (fotografe) uit Amsterdam, naar de taiga, waar de Evenki-nomaden wonen en rendieren hoeden.

Link naar artikel: NRC

 

Blauwbekken

Het is nul graden in Khabarovsk, Voorbij Siberië in het Verre Oosten van Rusland. Vanuit deze stad willen Jacqueline Elich en Petra Spiljard hun speurtocht naar de berenfeesten beginnen. Bij dit feest van de Nivhk, de oorspronkelijke bewoners van dit gebied, wordt een beer met een schot van pijl en boog geofferd aan de god van de Taiga.

Link naar artikel: Blvd

 

Koud!

Met een tijdsverschil van negen uur arriveren we in Khabarovsk. Gewapend tegen de naar verwachting ijselijke koude stappen we in dik thermo-ondergoed en met warme jassen uit het aftandse Aeroflot-toestel. Het is twee graden boven nul. De winter valt hier snel in en de temperatuur zal uiteindelijk dalen tot 40 graden onder nul. Khabarovsk doet triest aan. Veel openbare dronkenschap en het weinige eten in de winkels is voor de Russen niet te betalen. Ik loop met alle dollars contant op zak, verspreid over armen, buik en benen. Cheques kunnen in dit verre deel van Rusland niet ingewisseld worden.

Link naar artikel: BNO Vormberichten

 

Voorbij Siberië

Het verhaal gaat over de reis naar Siberië, die ontwerpster Jacqueline Elich heeft gemaakt. De reis moet je letterlijk koud beleven en dat doe je door het boek voor het lezen in de koelkast te leggen. Door de werking van het hot/cold pack voelt het boek daarna koud aan. Het verhaal begint bij 0 graden Celsius en eindigd bij min 40 graden. In de doos waarin het boek zit, bevindt zich ook een flesje wodka en een affiche met 24 buiten geportretteerde Siberiërs. Door deze portretten in volgorde van tijd onder elkaar te plaatsen, is de daling van de temperatuur letterlijk aan de gezichten af te lezen.
Link naar artikel: Op de rol

 

Ergens verderop aan de rivier

Het werd almaar kouder en de tolk, die de omstandigheden van deze streek te barbaars vond, begon te morren. In de dorpen hoorden ze telkens tegenstrijdige verhalen. De een kon zich amper herinneren wat een berencultus was, de ander wist te vertellen dat dieper de taiga in nog regelmatig berenfeesten plaatsvonden. Vorig jaar zou er nog een zijn geweest, ging het gerucht. Uiteindelijk kwamen Elich en Spiljard in Boelava aan…

Link naar artikel: Indigo

 

Afrika Mongolie boek

Grafische vormgeving die ook in een totaal vreemde omgeving in betekenis en kracht overeind blijft. Dat was het uitgangspunt van de tentoonsteling in Cluj-Napoca, Roemenië gemaakt door de internationale ontwerpersgroep Stichting Travaux Publics.

link naar artikel: Terra incognita: Afrika Mongolie

 

 0 artikelen € 0.00