De Beeldvink
is het merk van grafisch ontwerper en illustrator Jacqueline Elich. U vindt er unieke grafische ontwerpen en illustraties voor bijzondere cadeautjes.

Jacqueline Elich
Een ijskoud boek, een Light Book, de taart-tas of de obesi-tas. Bij Jacqueline gaan de ideeën altijd door. Grafisch ontwerpen en illustreren zijn voor haar de ideale combinatie van creativiteit en functionaliteit. Gevestigd in een plattelandsstudio in Amsterdam doet ze dan ook precies wat ze graag wil doen, werken voor met name culturele instellingen. Afgewisseld met eigen projecten. Zo’n eigen project is de Beeldvink. Bij de Beeldvink wordt er naast het ontwerpen op de computer met een grote verscheidenheid aan technieken gewerkt, zoals: zeefdrukken, linodruk en het old school knip- en plakwerk. De Beeldvink producten zijn in verschillende winkels in Nederland te vinden.

Voor het freelancewerk van Jacqueline Elich: www.jacquelineelich.nl

De mythe van de Beeldvink Waar komt de naam Beeldvink vandaan? Over de Beeldvink doen enkele verhalen de ronde waarin telkens de vraag gesteld wordt: Heeft de vogel nu bestaan of niet? Er is weinig over gedocumenteerd, maar in 1934 verscheen er een artikel van professor C. Hendriksen uit Amsterdam waarin het bestaan dubbel en dwars werd aangetoond. Het artikel werd destijds met de nodige scepsis ontvangen, maar bewonderaars van Hendriksen, houden nog elk jaar op 21 juni De Beeldvink processie in het Vondelpark.

Een fragment uit het artikel over de Beeldvink: “Leven Vinken doorgaans in troepen en houden zij zich in de toppen der boomen op, zo leeft den Beeldvink solitair en over het algemeen in den strooisellaag onder dicht struikgewas.
De gestalte van deze kleine loopvogel is gedrongen en geheel aangepast aan een leeven op den grond: stevige poten, haast op die van onze tamme Hoenders gelijkend. Een roodbruin verenkleed met licht aftekenende zwartwitte streeppatronen, als van den afrikaanschen Zebra.
Vanwege het zeer schuwe karakter van den Beeldvink worden er maar weinig waarnemingen van deze alleraardigsten vogelsoort gedaan. Zoo weinig dat men zelfs aan het bestaan van deze vogelsoort is gaan twijfelen. Toch heeft men een gerede kans om een Beeldvink waar te nemen. Men gaat dan tegen den schemering stilletjes naar een van den prachtigen parken van onze hoofdstad. Zet u rustig tussen het struikgewas, indien het erg koud is kunt u zich verwarmen met een klein flesje sleedoornbitter. Na verloop van tijd dringen zich allerlei beelden aan u op waaronder, met een beetje geluk, den zeldzamen Beeldvink.”

 0 artikelen € 0.00